Juoni

 

Roolipelin juoni perustuu 2200-luvulle Yhdysvaltoihin, kun muu maailma on tuhoutunut sotien sekä niiden takia äkillisesti syntyneen ilmastonvuutoksen vuoksi.

 

Jo sotien tuhoaman maapallon keskilämpötila laski vuoden sisällä niin matalaksi, että jääkausi alkoi odottomasti, kun ihmiset viimein päättivät laukaista ydinaseen uudestaan ja siitä syntynyt "sieni" esti auringonsäteiden pääsyn maapallolle. Tämän johdosta maailma alkoi muuttua kylmäksi erämaaksi ja ihmiset alkoivat taistelemaan viimeisistä resursseista. Lopulta ihmisten ahneus tuhosi lopunkin ihmiskunnasta ja jäljelle jäivät ne harvat yhteisöt, jotka siitä selvisivät. Parin vuoden kuluttua lämpötila alkoi taas nousemaan, mutta jääkausi oli ehtinyt jo tappaa suurimman osan elämästä.

 

Tapahtumapaikkana toimii Oak Ridge, joka oli alunperin Yhdysvaltojen armeijan tarkasti vartioitu kaupunki. Kylmyyden pahentuessa kaupungin ympärille rakennettiin muurit, jotka suojasivat sen asukkaita karuilta oloilta sekä vihamielisiltä ihmisiltä. Kun jääkausi pikku hiljaa rauhottui, oli kuvun ulkopuolella pelkkää hyllätyä autiomaata.

Oak Rdgen alueelle siirrettiin tärkeitä Yhdysvaltalaisia johtohenkilöitä, jotka alkoivat johtaa eloonjääneitä armeijan avulla. Kaupunkiin kehitettiin uraanista suuria lämmityslaitteita ja kaupungin ylle rakennettiin suojaava kupu. Kupu esti tuulen sekä lumen pääsyn alueen sisälle, jolloin kuvun sisäpuoli muuttui hyvin kuivaksi. Kun ihmisten määrä pikkuhiljaa lisääntyi ja elintila pieneni, alettiin kaupunkiin rakentaa pieniä rakennuksia kylki kylkeen, jonka jälkeen koko kaupunki muuttui sokkelomaiseksi ja ahtaaksi. Rakennuksien alle ilmestyi viemäreitä jätteen sekä veden siirtämiseksi. Tilan ja raaka-aineiden vähentyessä hallitus alkoi lämmittämään alla olevaa jäätynyttä kalliota ja pikkuhiljaa kaivaa kaupungin alle lisää elintilaaja. 

Vuosien kuluessa ahtaat tilat ja huonot elinolosuhteet johtivat tyytymättömiin kansalaisiin ja lopulta kapinointiin, joka pakotti hallituksen kiristämään otettaan ja lisäämään turvatoimia. Kaupunki ei enää ollut demokraattinen vaan suorastaan diktatuurin johtama. Vartijat muuttuivat konekiväärisiksi sotilaiksi, jotka eivät enää epäröineet väkivallan käyttöä kurin ylläpitämiseksi. Monet virkanvallan  omaavat alkoivat käyttää voimaansa väärin parantaakseen omaa asemaansa. Hallitus myös päätti alkaa kouluttamaan koiria vartiointi sekä työtehtäviin. Vastaavasti rikollisyhteisöt alkoivat kasvamaan kansan keskuudessa. Hallitus kuitenkin pakkotti heidät piiloihin väkivallan keinoin ja monet heistä menivät maan alle. Silti hallituksen yritykset eivät riittäneet taltuttamaan kapinointia ja rohkeimmat rikolliset tekivät jopa hyökkäyksiä hallitusta kohtaan, varastaen heidän resussejaan ja myyden niitä mustassapörsissä. 

 

Vuosien kuluessa hallitus alkoi teettämään koiraeläimillä epäinhimillisiä kokeita ihmisten olojen parantamiseksi. Osa koirista päätyivät myös kokeisiin, joissa niiden DNA:ta muunneltiin, jolloin koirista tuli tehokkaampia sekä älykkäämpiä yksilöitä. Jotkin koiraeläimet joutuivat koekaniineiksi lääkkeille ja sairauksille, mutta osa pääsi karkuun tätä kohtaloa alkaessaan vartiokoiriksi. Tämä kohtalo ei kuitenkaan ollut hirveästi koekaniinia parempi, sillä monet epäonnistuneet tai tottelemattomat koirat tapettiin nopeasti. Ne koirat, jotka vuorostaan olivat hyödyllisiä, joutuivat vaihtamaan ruumiinosiaan metallisiin ja robottisiin. Osa koirista muuttuivat jopa kokonaan täysin ihmisten hallitsemiksi tekoälyllä toimiviksi koneiksi. Vain harvat koiraeläimet eivät saaneet ollenkaan metallisia osia, sillä ne haluttiin pitää täysin puhtaina, jotta eläin lajeja voitaisiin palauttaa luontoon, jos maailma joskus vielä palautettaisiin enalleen. Nämä koiraeläimet olivat yleensä koirasusia, jotka olivat DNA:altaan yli 40% susia. Myös jotkin puhdasrotuiset koirat jätettiin rauhaan, vaikka nekin joutuivat muunnelluiksi älykkyyden lisäämiseksi.

Pikku hiljaa koiraeläinten suhteet ihmisiin kuitekin muuttuivat. Koira ei enää ollut ihmisen paras ystävä ja perheen vartija. Suurin osa koirista olivat muuttuneet täysin hallitusta totteleviksi välineiksi. He tekivät, mitä vain hallitus heille sanoi. He hyökkäsivät, he kuolivat, he tappoivat ja he vahingoittivat käskystä. Tämä aiheutti myös paljon pelkoa ja vihaa ihmisten keskuudessa. Ihmiset näkivät koirat vain hallituksen ja armeijan diktaroinnin välineinä, joka johti siihen, että rohkeimmat kapinalliset yrittivät tappaa sotilaiden lisäksi heidän koiriaan. Jotkin koirat pääsivät karkuun hallitusta ja toiset taas kasvoivat siviilien joukossa, jolloin he välttivät kohtalon laboratorioissa. Hallitus kuitenkin teki parhaansa saadakseen takaisin karkuun päässeitä onnistuneita yksilöitä, usein tarjoten rahaa karanneista koirista, jotka olivat tunnistettavissa esimerkiksi metallisten osien johdosta.

 

Koirien elämä siviilien joukossa ei myöskään ollut parasta; koiria kohtaan oleva viha sai suurimman osan ihmisistä hylkäämään lemmikkinsä kulkukoiriksi. Hallitus ei pitänyt kulkukoiria tärkeinä ja jätti ne rauhaan, mutta ei myöskään kieltänyt kansan väkivaltaa niitä kohtaan. Koiratappeluiden pitäminen tai muu väärinkäyttö ei ollut harvinaista saati sitten laitonta, jonka takia suurin osa kulkukoirista välttivät ihmisiä kokonaan ja osa päätyi pieniksi laumoiksi turvan vuoksi.

Maailma

Peli tapahtuu hallituksen armeijan tarkasti vartioimassa Oak Ridgen labyrinttimaisessa kaupungissaKaupunki on tungettu täyteen taloja ja ihmisiä. Maan päälle on rakennettu asuintiloja ihmisille sekä hallituksen tukikohtia ja vartiointikeskuksia. Rakennuksien alla kulkee viemäriverkostoja sekä maanalaisia rakennelmia, jossa rikollisyhteisöt piilottelevat. Teitä ja katuja vaeltaa vartioivia sotilaita ja robottimaisia koiria, jotka ylläpitävät kuria kansan keskuudessa. Siellä täällä voi nähdä pitkälle kehittyneitä armeijan laitteita, jotka pystyvät esimerkiksi tunnistamaan aggressiota ihmisten liikkeissä.

 

Kaupunki on jäänyt jumiin 2200-luvulle, jolloin ihmisten käytössä oli jo kehittyneempää teknologiaa. Raaka-aineiden puutteen vuoksi uusien keksintöjen kehittäminen hidastui ja tämän hetkisistä tavaroista on jo pula. Rahan käyttö on vähentynyt ja köyhimmät käyvät kauppaa vaihtamalla tavaroita. Varakkaammat kaupungin asukkaat käyttävät hallituksen uutta valuuttaa.

Sotilaat vartioivat kaupunkia ja pitävät yllä sen kuria. Heillä on käytössään erilaisia tuliaseita, kuten kivääreitä ja tainnutusaseita. Sotilaat kantavat päällään luodinkestäviä suojuksia ja kypäriä ja he pukeutuvat joko mustiin tai maastokuovioituihin vaatteisiin. Turvatoimet ovat siis kaupungissa hyvät. Sotilaiden lisäksi ympäriinsä labyrinttimaista kaupunkia on vartiointikeskuksia, valvontakameroita ja erilaisia armeijan valvontavälineitä, kuten pienikokoisia tekoälyllisiä tai ohjattuja vartiointi lento- ja ilma-aluksia. Valvontakameroita on jokapuolella; rakennuksissa, sotilaissa, koirissa... Piiloutuminen hallitukselta on melkeimpä mahdotonta, jonka takia rikolliset ovat ajautuneet maan alle.

Sotilaiden mukana tai yleisemmin omissa vartiointiryhmissään kulkevat vartiointikoirat. Jokaisella koiralla on musta panta, jossa on koiran numerokoodi sekä GPS, jolla jokaisen koiran liikkeitä voi seurata. Pantaa ei saa irti ilman tietynlaista sähköistä ohjainta, ja jos sen yrittää poistaa ilman ohjainta, antaa kaulapanta sähköiskun ja ilmoittaa hallitukselle irrottamisyrityksestä. Kaulapanta voi myös antaa koiralle tai pannan koskijalle sähköiskun, jos joku hallituksessa antaa siihen komennon. Tätä käytetään myös koirien rankaisemiseen ja kouluttamiseen.

Muurien ulkopuolella on autiomaista jäätikköä. Parin kymmenen kilometrin päässä kuvusta jää muuttuu pikku hiljaa karuksi aroksi sekä vuoristoksi ja joissakin paikoissa aavikoksi. Metsää ei oikeastaan ole ja ne harvat puut, jotka sadan kilometrin päässä kuvusta kasvavat, ovat suurimmaksi osaksi kitukasvuisia. Jossakin maapallon toisella puolella saattaa elämä olla vihreää, mutta siitä ei vielä ole minkäänlaisia todisteita.

Sää muurien sisällä muistuttaa aavikon kuivaa ilmastoa, mutta ei ole tukahduttavan kuuma. Maa ja ilma ovat yleensä hyvin kuivia eikä kaupungissa ole satanut jääkauden alkamisen jälkeen. Kaupunkia suojaava kupu estää lumen ja kylmän tuulen pääsemisen alueelle, mutta lämpötila osittain noudattaa vuodenvaihteluja.

 

Kesällä lämpötila on päivisin 18-25 celcius astetta. Aavikkomaisten olosuhteiden vuoksi auringon laskiessa lämpötila yleensä laskee alle viiteentoista asteeseen. Keväisin ja syksyisin keskilämpötila on päivisin 10 asteen paikkeilla ja laskee yöksi alle viiteen asteeseen. Talvisin on ulkona pakkasta, mutta yleensä lämpötila pysyttelee miinus viidestä miinus kymmeneen asteeseen.

Ravintoa katukoirat voivat löytää eripuolilta kupua. Etelän metsissä viihtyvät pienikokoiset saaliseläimet, kuten jyrsijät ja linnut. Jotkin linnut, kuten pulut ja varikset, pesivät myös kaupungin alueella ihmisten ruoan vuoksi. Rotat ja hiiret ovat kaupungissa myös yleisiä varsinkin viemäriverkostoissa. Yleisin ravinnon lähde kulkukoirille on kuitenkin ihmiset. Harvat onnekkaat koirat saattavat saada ruokaa säälivältä ihmiseltä, mutta suurin osa kulkukoirista joutuvat pärjäämään penkomalla roskiksia ja varastamalla ihmisiltä.

 

Alueet

Kartta

Koirien häkit

Oak Ridgen keskellä sijaitsevat hallituksen alueet. Hallitus on ympäröity muureilla ja alueelle on vain yksi portti. Hallituksen omistukseen kuuluvat tietysti hallituksen päärakennus, sen vierellä sijaitsevat laitokset, vartiokeskukset sekä muut valvontaan ja tutkimuksiin liittyvät rakennukset. Hallituksen alueen lisäksi vartiointikeskuksia on ympäri kaupunkia, vaikkakin ne ovat pienempikokoisia hallituksen keskukseen verrattuna. Hallituksen päärakennuksessa on valvonnan, johdon ja tutkimuksien pääkeskus. Päärakennukseen pääsevät vain tietyt henkilöt ja sen vartioinnista ollaan hyvin tarkkoja. Päärakennuksen lähellä sijaitsee kaksi laitosta. Toinen on tarkoitettu ihmisille ja toinen koirille. Molemmissa laitoksissa koulutetaan koiria tai ihmisiä hallituksen alaisiksi työntekijöiksi.

Koirille tarkoitettu laitos on täynnä erilaisia häkkejä ja koulutustiloja. Tämän lisäksi sen vierellä on ulkoaitaus, jossa koirat pystyvät viettämään aikaansa ulkona muiden koirien kanssa. Rakennus jaetaan kolmeen osaan; vasemmassa reunassa on vatiointi- ja työkoirien häkit, keskellä sijaitsee tekoälyllisten koirien, koirasusien sekä kantajien häkit ja oikeassa reunassa ovat koulutusalueet. Jokainen sisähäkki yhdistyy isoon ulkoaitaukseen luukun kautta, jotka hallituksen koiravastaavat avaavat tiettyinä aikohin. Koirien alueilla ei panosteta mitenkään erikoisesti lämmittämiseen, joten useimmiten lämpötila on sama kuin ulkona.

Hallituksen alueella myös sijaitsee tekometsä. Hallitus tuhosi alueen rakennukset ja istutti sinne eloonjääneitä puita ja kasveja, jotka halutaan pitää turvassa. Pikkuhiljaa metsä alkoi kasvamaan ja nykyään toimii tärkeänä osana hapen tuottoa sekä puun saantia. Alue on suljettu ulkopuolisilta täysin. 

 

Maan alla sijaitsee kaivos, josta kaivetaan resursseja. Tämän lisäksi rakennuksien alla kulkee viemäriverkosto ja rikollisten piiloutumuspaikkoja.

 

Varakkaammat kansalaiset asuvat hallituksen muurien vieressä. Kyöhimmät asuvat kuvun reunoilla ja keskiluokka varakkaiden sekä köyhien välissä. Kuvun reunat ovat harvemmin asutettua aluetta ja etelässä kasvaa kuusimetsää sekä kitukasvuista mäntymetsää. Kuusimetsä on tarkemmin vartioitu, koska se on toinen puun lähde hallitukselle.

 

Mäntymetsän pohjoisosassa sijaitsee tuhotunut kaupungin osa, jonka ympärillä on suurimmaksi osaksi hylättyä aluetta. Metsän sekä tuhoutuneen kaupungin välissä istuu suuri tammi, jonka juurien alle pystyy piiloutumaan ja oksia pitkin kiipeämään korkealle. Jotkin kulkukoirat ovat myös kaivaneet pieniä tunneleita juurien alle, joista osa vie parin kymmenen metrin päähän puusta. Epävirallisesti sama puu on myös kulkukoirien tapaamispaikka, jossa koirat saavat tavata toisiaan rauhanmerkeissä. Samalla alueella sijaitsee pieni lampi sekä joki, joka johtaa kuusimetsän suurempaan järveen sekä kaupungin viemäristöihin. Lampi kuuluu kuitenkin Inferis -yhteisön reviiriin, eivätkä sen jäsenet katso tunkeilijoita hyvällä.

Pelin aikana alueiden sekä paikkojen keksiminen ja lisääminen on sallittua ja suositeltavaa!

©Artemis  2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now