Yleiset roolipelisäännöt

Noudata pelissä yleisiä roolipelisääntöjä. Muchaus, autohittaus, kuolemattomuus, teleporttaus yms. eivät ole sallittuja.

Jos olet uusi roolipelaaja, tästä linkistä löydät lisää tietoa roolipeleistä, niihin liittymisestä sekä hahmojen teosta Roperingiltä.

Ikärajasta: Oak Ridgen suositeltu ikäraja on 15-vuotta väkivallan, seksuaallisuuden ja kielenkäytön takia. Olet itse vastuussa lukemastasi, jos olet alle 15-vuotias ja päätät liittyä peliin. Alle 15-vuotiata ei kuitenkaan hyljeksitä; jos tunnet pystyväsi lukemaan ja kirjoittamaan tällaista tekstiä, voit liittyä vaikka 11-vuotiaana!

Muchaus: Hahmosi pitämistä voittamattomana, kaikista vahvimpana, nopeinpana, jne. Jokaiselle koiralla on niin vahvuuksia kuin heikkouksiakin. Koirasi ei siis pysty voittamaan kolme samankokoista koiraa tappelussa tai väistämään vihollisen hampaat joka kerta. Hahmosi ei myöskään ole kuolematon tai haavoittumaton; hahmot voivat kuolla haavoihinsa ihan niin kuin normaalit koiratkin.

Ota tämä huomioon myös hahmoa luodessa; koirasi ei esimerkiksi voi olla hyvin vahva ja todella nopea yhtäaikaisesti. Jos hahmosi on rakenteeltaan voimakas, vaatii tämä lihaksia, jotka vuorostaan painavat niin paljon, että koira ei fyysisesti pysty olla todella nopea. Sama pätee nopeaan koiraan: vikkelät ja nopeat liikkeet vaativat kevyen ja solakan rakenteen, jolloin nopea koira ei voi olla erityisen vahva.

Metapelaus: Hahmosi käyttää pelissä tietoja, joita tämä ei realistisesti pystyisi tietämään. Esimerkiksi hahmosi ei voi tietää kahden koiran suunnitelmista, jos hän ei niitä itse ole kuullut tai joku tälle kertonut. Hahmot kuitenkin pystyvät päättelemään asioita niin kuin ihmisetkin, mutta tässä pitää olla rajansa. Koirat valitettavasti eivät pysty lukea toistensa ajatuksia.

Teleporttaus: Hahmosi liikuttaminen paikasta toiseen epärealistisella nopeudella. Koira ei ehdi kuvun pohjoisosasta etelään parissa minuutissa, vaan siihen voi kulua jopa tunteja. Hahmosi ei myöskään voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa.

Hahmojen kopiointi ja copyright: Älä kopio toisten hahmoja tästä tai muista roolipeleistä. Inspiraation ottaminen on aina sallittua, ja vahingossa joskus hahmot voivat olla saman tyyppisiä, mutta suora tahallinen kopioiminen on vastoin Oak Ridgen sääntöjä. Olet itse vastuussa hahmosi copyrightiestä. Jos käytät hahmosi kuvana linearttia, taideteosta tai muuta kuvaa, sinun pitää varmistaa sen käyttöoikeudet. Suurin osa vapaakäyttöisistä kuvista vaativat creditin antamisen. Muista siis lisätä hakemukseesi kuvan omistajan nimi, mikäli se on tarpeellista. Ylläpidon tehtävä ei ole tarkastaa kuviesi tekijäoikeuksia eivätkä he ole vastuussa, jos käytät niitä väärin.

Autohittaus: Tämä tarkoittaa toisen hahmon liikuttamista ilman sen omistajan lupaa. Hahmot ovat aina omistajiensa hallinnassa, eivätkä muut pelaajat voi päättää, mitä näille tapahtuu. Niin kuin muchauksessa ja metapelauksessa jo sanottiin, hahmo ei voi kuitenkaan jatkuvasti väistää iskuja tai aavistaa, mitä joku on aikomassa tehdä. Autohittaukseen ei lasketa harmittomia asioita, jotka eivät vahingoita toisen hahmoa. Esimerkiksi jos pelaajan1 hahmo vahingossa osuu sinun hahmoosi hännällään, ei siihen tarvitse erikseen kysyä lupaa. Jos haluat autohitata toisen hahmoa, pitää sinun kysyä siihen lupa joko etukäteen esimerkiksi chatissa tai itse pelissä. Tässä on esimerkkejä muiden hahmojen liikuttamisesta pelissä:

Chaos iskee hampaansa Diablon kurkkuun. ☓

Chaos iskee hampaansa Diablon kurkkuun (?). ✓ - (?) -merkki korvaa alla olevan "yrittää" sanan.

Chaos yrittää iskeä hampaansa Diablon kurkkuun. ✓

Chaos heiluttelee häntäänsä iloisesti ja huitaisee vahingossa sillä Diablon kylkeä. ✓

Pelaaminen

Pelaaminen tapahtuu vieraskirjassa

Pelimuoto on vapaa, eli voit pelata minä- tai hän-muodossa ja käyttää imperfektiä tai preesenssiä vapaasti. Älä kuitenkaan hypi kesken pelin näiden välillä.

Pelit ovat oletuksena avoimia kaikille hahmoille, jotta mikään hahmo ei jää ilman peliseuraa, jos hahmon omistaja peliseuraa haluaa. Tämä myös mahdollistaa käänteitä juonessa. Ole tämän kanssa kuitenkin realistinen; hahmosi ei voi yhtäkkiä tupsahtaa keskelle kahden hahmon salaliitto suunnitelmia kaupungin toisessa päässä.  Mikäli haluat pelata yksin tai vain tiettyjen henkilöiden kanssa, sovi siitä pelaajien kanssa etukäteen ja lisää vieraskirjaan nimesi viereen "suljettu (osallistuvien hahmojen nimet)" tai "yksityinen".

Hahmot ovat älyllisiä ja ne voivat kommunikoida toistensa kanssa puheella sekä ilmeillä. Hahmot ovat kuitenkin koiria ja käyttäytyvät ulkoisesti koirien tapaan, eivätkä voi puhua ihmisille, rakentaa asioita tassuillaan tai tehdä mitään muuta sen tapaista.

Kun kirjoitat hahmollasi, lisää roolin alkuun hahmosi nimi sekä liittoutuma (kulkukoira, vartiokoira, työkoira, jne). Jos hahmosi on kulkukoira ja osa yhteisöä, lisää yhteisön nimi kulkukoiran perään. Lisää rooliisi myös hahmosi olinpaikka, esimerkiksi tuhoutunut kaupunki, hallituksen laitos tai torin laita. Olinpaikan ei kuitenkaan tarvitse olla hirveän tarkka. Sen idea on vain kertoa muille pelaajille, missä hahmosi on. Esim:

 

Chaos - Kulkukoira - Inferis / Inferiksen reviiri

Drake - Vartiokoira / Hallituksen koirien laitos

Diablo - Kulkukoira - Inferis / Metsän itäinen laita

Muista myös noudattaa oikeinkirjoitus sääntöjä.. kukaan ei halua lukea tekstiä, jossa ei ole pisteitä tai isoja alkukirjaimia. Inhimilliset kirjoitusvirheet ovat sallittuja, eikä pelaajilta odoteta täydellistä kirjoitusta. Jos olet aloittelija, älä pelkää liittymistä! Kaikki kokeneet roolipelaajat ovat joskus olleet "noobeja" ja Oak Ridgen väki mielellään auttaa uusia pelaajia oppimaan. Kirjoutuskynnys ei ole todellekaan suuri, joten kunhan vain osaat noudattaa perus oikeinkirjoitus sääntöjä, pelaaminen kyllä onnistuu hyvin. 

 

Muista pelatessasi kuitenkin huomioda muut pelaajat ja kirjoittaa sellainen rooli, että muut voivat vastata siihen. Toisen pelaajan on vaikea vastata kunnollisesti rooliisi, jos se on todella lyhyt ja kuvailee hahmosi tekemistä huonosti. Jos molemmat pelaajat ovat kuitenkin paikalla ja aktiivisesti vastaavat viesteihin, voitte yhdessä sopia kuinka pitkä ja tarkka roolin täytyy olla. Roolin suositeltu minipituus on 150 sanaa.

Muista noudattaa pelijärjestystä. Et voi siis pelata kerta toisen jälkeen ilman, että annat muille peliin osallistuville mahdollisuuden vastata ja vaikuttaa pelissä tapahtuviin asioihin. Jos pelissä on esimerkiksi sinä ja kaksi muuta henkilöä, etenee peli yksi henkilö kerrallaan, jos muusta ei erikseen sovita. Esimerkiksi: Sinä aloitat pelin, pelaaja2 vastaa sinun viestiisi, pelaaja3 vastaa sinulle ja pelaaja2:lle ja sitten sinä vuorostaan vastaat pelaaja2 sekä pelaaja3 viestiin yhdellä viestillä, jne.

Hahmoista

Oak Ridgessä pyritään semirealistisuuteen. Jos hahmosi ei ole tekoälyllinen tai hybridi, se on ulkonäöltään täysin normaalin koiran näköinen. Tekoälylliset sekä hybridit poikkeavat ulkonäöltään metallisilla osilla, mutta ovat silti muodoltaan koiramaisia, joten kaikkien hahmojen tulee noudattaa rotujen ulkoisia rajoituksia. Esimerkiksi huskyn  keskimääräinen säkäkorkeus on 51-60 senttimetriä ja paino 20-27 kg. Puhdasrotuinen husky -hahmosi ei siis voi olla säältään 80 senttimetriä ja painaa 50 kilogrammaa, riippumatta siitä, onko se tekoälyllinen, hybridi tai puhdas koira. Hahmo voi kuitenkan ylittää ja alittaa rodun keskimääräisen koon ihan niin kuin ihmiset. Ota kuitenkin huomioon, että rodusta liian poikkeavat yksilöt yleensä katsotaan epäonnistuneiksi ja lähetetään koekaniiniksi, jos ne ovat hallituksen koiria.

Kaikkien koirien maksimi säkäkorkeus on 95 senttimetriä sekä paino 100 kilogrammaa. Poikkeuksia voi olla erikoisluvalla rodusta riippuen. Peliin ei haluta kymmeniä jättiläisen kokoisia koiria. Jos hahmosi on hybridi tai tekoälyllinen koira, voi tämä painaa normaalia koiraa enemmän metallisten osien takia. Kulkukoirien keskuudessa pienikokoisten ja-tai heikkojen rotujen selviytyminen on harvinaista, joten esimerkiksi mopseja tai chihuahua -koiria ei kaduilla nää. Myöskään hallituksen työ- tai vartiointikoirat eivät voi olla pienikokoisia teknisten syiden takia, joten kaikkien täysi-ikäisten hallituksen koirien säkäkorkeus pitää olla ainakin 35 senttimetriä (esim. shiba inu, cockerspanieli). Huomaa kuitenkin, että pienikokoisemmat rodut ovat hyvin harvinaisia työ- tai vartiointikoirina.

Ainoat poikkeavuudet hahmojen ulkonäössä ovat metalliset osat sekä silmät. Hahmosi silmät saavat olla punertavat, eriväriset, siniset tai vaikka vihreät, mutta ne eivät voi olla sateenkaaren väriset tai muuten hyvin epärealistiset. Hybrideissä sekä tekoälyllisissä koirissa on vuorostaan metallisia osia. Niillä voi esimerkiksi olla metalliset tassut, takajalat tai kuono. Metallisten osien määrä riippuu siitä, onko se tekoälyllinen vai hybridi. Tekoälylliset koirat näyttävät ulkoisesti melkein kokonaan metallisilta.

Hahmoilla ei voi olla epärealistisia tavaroita, aseita, koruja tai muita sellaisia. Hahmot ovat koiria, eivät ihmisiä. Kuitenkin esimerkiksi pannat ovat sallittuja, jos ihminen on sen alunperin koiralle laittanut. Myös löysät kaulakorut, jotka koira pystyy saamaan päälleen esimerkiksi oksan avulla ovat sallittuja. Vartiokoirilla on aina työtehtävän aikana päällään ainakin valjaat, jossa lukee "K9 military unit", ja sen lisäksi valjastettu kamera, jos niiden silmää ei ole korvattu keinotekoisella silmäkameralla.

 

Jos hahmollasi on kuviointeja, niiden pitää muistuttaa oikean koiran merkintöjä. Harvemmin koirat ovat väriltään sekä kuvioinneiltaan tiikerin näköisiä. Koiran merkinnöissä voi kuitenkin olla virheitä ja niillä voi esiintyä värillisiä mutaatioita, kuten esimerkiksi albinismia.

Harjakset ja parrat ovat sallittuja.

Hahmorajaa ei ole, kunhan vain muistat pelata aktiivisesti kaikilla hahmoillasi.

Muut

Lauman / yhteisön luominen peliin on sallittua. Jotta hahmosi voi luoda tälläisen yhteisön, pitää tämän olla kulkukoira. Yhteisöllä pitää olla motiivi sen luomiseen, esimerkiksi yhteistyön tuoma apu, ja muuta hyödyllistä informaatiota, kuten tietoa säännöistä, tavoista ja asemista. Yhteisöön pitää kysyä ensin lupa YP:ltä ja lähettää yhteisön tiedot liittymis            -vieraskirjaan. Jos haluat luoda hahmosi suoraan yhteisöön, käy yhteisön sivulla ja katso, onko suora luominen sallittua.

Käyttäydytään chatissa sekä vieraskirjassa asiallisesti. Epäkunnioittava käytös tai puhe ei ole sallittua, jos se tapahtuu pelin ulkopuolella. Roolipelissä hahmot saavat olla ilkeitä ja loukata toisiaan, jos hahmon omistajat niin haluavat. Pidetään myös riidat poissa sivustoilta; jos jostakin asiasta on kinaa, selvittäkää asia yksityisesti. Jos kina liittyy jotenkin peliin, voi ylläpito auttaa asian selvittämisessä. Kiroilu on sallittua niin pelissä kuin chatissakin, mutta pidä kuitenkin kielenkäyttösi järkevänä. 

Oak Ridgessä ei tarvitse olla aktiivinen 24/7, mutta muista pelata hahmoillasi. Hyvä olisi kirjoittaa hahmolla ainakin pari kertaa viikossa, jos et ole yksinpelissä. Suosittelemme kuitenkin olemaan suhteellisen aktiivinen pelissä, jotta pelikaverisi eivät joudu odottamaan pitkiä aikoja. Yli kolmen viikon peliepäaktiivisuus johtaa varoitukseen ja jos viikon päästä ei siltikään kirjoittele, erotetaan pelaaja pelistä. Jos jostakin syystä et pysty olemaan aktiivinen pitkään aikaan, ilmoittele asiasta ylläpidolle vieraskirjassa, oli sitten kyseessä motivaation puute tai muut kiireet. Ole kuitenkin kohtelias muita pelaajia kohtaan ja vältä pelin jättämistä kesken moneksi viikoksi!

Jos pelikaverisi on epäaktiivinen tai menee tauolle kesken pelin, voit siirtää hahmosi pelistä muuhun seuraan. Peliä voi jatkaa myöhemmin samasta kohtaa tai chatissa voi sopia, miten peli lopetaan.

Hahmon tietoja pystyy muuttamaan sekä päivittämään liittymis -vieraskirjan kautta. Muista vain lisätä hahmosi nimi sekä päivitettävät tiedot.

©Artemis  2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now